Home Up Feedback Contents

STRAT V6.4.4
 

Editare
Analiza
Optimizare
Tolerante
Tehnologie
Monitor
Indici
Capturi ecran

        Noutatea la aceasta aplicatie o constitue structura datelor si modul de definire a acoperirilor optice. Datele care descriu acoperirile optice au o structura arborescent-dinamica. Se defineste o acoperire optica radacina din care se pot genera acoperiri optice ramura care contin sau nu toate straturile acoperirii optice radacina si definite pentru alte conditii (mediu de incidenta si substrat, unghi de incidenta, stare de polarizare radiatie incidente, temperatura, etc.). De asemeni in cadrul unei sesiuni de lucru se poate lucra simultan cu mai multe acoperiri optice radacina permitand analiza simultana a mai multor solutii ale unei aceleiasi probleme sau ale unor probleme diferite. Acoperirile optice de la un anumit moment dat al sesiunii de lucru pot fi salvate in fisiere si reincarcate la o sesiune viitoare. Numarul maxim de acoperiri cu care se poate lucra este limitat de memoria RAM a calculatorului si de limitarile impuse de sistemul de operare Windows (numarul de handleri disponibili pe aplicatie). De asemeni numarul de straturi pentru o acoperire optica este limitat de calculul in dubla precizie si de posibilitatile de editare la momentul actual al aplicatiei. Numarul maxim de materiale pentru o acoperire optica este nelimitat, permitand ca fiecare strat al acoperirii sa aiba propriul material. Restrictiile vor fi explicate la detalierea functiilor aplicatiei STRAT. Marimile afisate sunt in simpla precizie.

        Pentru a exista o concordanta intre acoperirile optice calculate (teoretice) si cele experimentale trebuie ca, constantele optice folosite in aceasta aplicatie pentru materialele acoperirii, sa fie cele obtinute experimental. De asemeni geometria de evaporare trebuie foarte bine cunoscuta (uniformitate, coeficient geometric, caracteristicile sursei de evaporare, etc.). Inainte de a folosi un material optic pentru proiectarea unei acoperiri optice acesta trebuie studiat, astfel incat constantele optice ale materialului sa fie reproductibile in procesul de fabricatie, in tolerante cat mai stranse. Nu totdeauna, constantele optice din literatura de specialitate coincid cu cele obtinute experimental.

        In paginile pentru descrierea functiilor aplicatiei STRAT sunt amintite pe scurt principalele facilitati. Pentru o imagine de ansamblu corecta trebuie citita documentatia si rulate fisierele jurnal (*.jrn) cu aplicatia in stare DEMO care poate fi descarcata din acest site.

        Aceast program este destinat in special specialistilor din industria optica care trebuie sa rezolve rapid si eficient proiectarea de acoperiri optice, dezvoltarea tehnologiilor de fabricatie, simularea procesului de control, controlul procesului de evaporare si determinarea constantelor optice a materialelor in strat subtire.

Information Request Form

Select the items that apply, and then let us know how to contact you.

Send product literature
Send company literature
Have a salesperson contact me

Name
Title
Company
Address
E-mail
Phone

 

Send mail to ghonciuc@winstrat.ro with questions or comments about this web site.
Last modified: 09/12/11