Home Feedback Contents

Noutati
 

Acest site a fost creat in 28.12.2007.

Scurt istoric referitor la STRAT:

        1985 - prima versiune in BASIC pe calculatoare WANG;

        1987 - versiunea in FORTRAN 77 pe minisiteme tip PDP 11;

        1993 - versiunea in C pe calculatoare tip IBM PC.

13.08.2008

bulletImbunatatit interfata pentru determinarea constantelor optice si stabilitatea functiilor de control al procesului de evaporare.

20.10.2008

bulletMaterialele optice folosite includ acum si proprietatile (stabilitatea) chimice. Atunci cand un material este instabil chimic simbolul acestui material clipeste. In proiectarea acoperirii optice si a procesului de evaporare trebuie tinut cont si de aceste date.
bulletFiecare acoperire poate memora text care sa descrie acoperirea respectiva (de ex. tehnologia de fabricatie, parametri tehnologici, etc.).
bulletFunctiile de control al procesului de evaporare pot folosi acum si placi de achizitie fabricate de catre National Instrumets, motiv pentru care trebuie instalat NI-DAQ™mx.

20.10.2009

bulletMaterialele folosesc Tg - temperatura de transformare pentru sticle sau temperatura suportului pe care se depune materialul. Daca Tg material evaporare > Tg substrat - 200 atunci simbolul acestui material clipeste in fereastra EditMacro. Tg - 200  > T nu este o regula absoluta. Temperatura maxima la care poate fi supusa o componenta optica se determina experimental.
bulletS-a introdus tinta definita de utilizator de tipul: { AOI[0,20,5], Rt[400,700,10] } - suma tuturor valorilo reflexiei in domeniul spectral [400, 700]nm, cu pas de 10nm, pentru unghiurile de incidenta din domeniul [0, 20] grade, cu pas de 5 grade. Sunt valabile si formulele simplificate {AOI[45], Rs[600]}. De asemeni se poate calcula valoarea medie pentru expresiile de mai sus (daca au sens) ca de ex: AVE({ AOI[0,20,5], Rt[400,700,10] })

26.04.2010

bulletFerestrele de tip EditRAM pot exporta textul in tabele Excel (ex: fereastra de modificat datele graficului RTA).
bulletFiecare material folosit (de evaporare sau substrat) poate avea un fisier de atentionare (NumeMaterial.atn, ex. ZnS.atn) in care sunt scriese, de regula, ce probleme apar la folosirea acelui material.

Daca exista acest fisier, la folosirea materialului, in fereastra EditMacro, apare in dreapta materialului semnul exclamarii care clipeste.

15.04.2011

bulletS-a introdus tinta definita de utilizator de tipul: { AOI[0,20,5], X[400,700,10] = X0 } - unde X poate fi o tinta elementara sau o alta tinta definita de utilizator deja inclusa in optimizare (de ex. Rs-Rp).

 X0 este valoarea optima (tinta). Daca X0 este prezent atunci se calculeaza sumele (X - X0)^2.

bulletSe pot folosi tinte care sunt in relatie de > sau < cu marimile optimizate. Atunci cand se folosesc aceste relatii se folosesc si functii de penalizare. Tintele pot avea trei stari: se calculeaza si se includ in functia de merit, se calculeaza dar nu se includ in functia de merit ci sunt incluse in alte tinte (de regula tinte definite de utilizator) sau pentru monitorizare proces de optimizare, nu se calculeaza (sunt suspendate).
bulletFunctii de gestiune a instalatiilor de vid folosite in productie care asigura o foarte buna trasabilitate a componentelor optice pe care se fac acoperiri optice.
bulletFerestrele grafic pentru reflexie si transmisie pot avea ferestre derivate in care se poate reprezenta reflexia / transmisia in alte domenii spectrale (de ex. acoperirile optice pentru vizibil si infrarosu: un grafic pentru vizibil si un grafic derivat ptr. infrarosu).

15.03.2012

bulletSimulare raspuns spectral acoperire atunci cand aparatul de masurare are o largime spectrala finita. Ferestrele grafice afectate de aceasta setare au in partea sanga, jos, un camp care clipeste.

24.11.2012

bulletS-a introdus tinta definita de utilizator abatere medie patratica RMS(). Acest tip de tinta se foloseste pentru a micsora dispersia marimii optimizate intr-un domeniu spectral precizat. Se foloseste cu tinta definita de utilizator tip valoare medie si cu tip functie de merit tip integrala (atunci cand nu se cunoaste valoarea tinta optimizata). Exemplu {AOI[25],RMS(Rs[400,700,10])}.

 

Acest program (diverse versiuni) este folosit de SC OPTICOAT SRL, SC PROOPTICA SA si IOR SA.

Web Changes

This is where we'll announce the most recent additions to our web site. If you've visited us before and want to know what's changed, take a look here first.

 

Send mail to ghonciuc@winstrat.ro with questions or comments about this web site.
Last modified: 09/12/11